Muziektheater Queen of Disco

Datum 29 april 2022

Op 29 april speelt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de voorstelling ‘Queen of Disco’. Deze gaat over Sylvester, een van de eerste openlijke queer artiesten die ook LGBTQ activist was.

Queen of Disco is een muziektheater voorstelling over de onweerstaanbare opkomst, de tragische ondergang en onvermijdbare wedergeboorte van disco-music, belichaamd door het leven van disco icoon en flamboyante LGBTQ activist Sylvester. 
Disco kwam begin jaren zeventig op vanuit het zwarte en latino gay-clubcircuit in New York en werd snel daarna een wereldwijde muziekstroming. Het viel samen met de emancipatie de LGBTQ-gemeenschap. De hele wereld stond op de dansvloer te dansen op discomuziek en het was één groot feest. Begin jaren 80 kwam er een keiharde terugval. Disco verdween weer ondergronds om jaren later als House music opnieuw de wereld te veroveren.

De Queen of Disco Sylvester was koorknaap en brak als solozanger door, gedragen door de Disco vloedgolf. Sylvester was de eerste androgyne en openlijk gay wereldster, met hits als "You Make Me Feel (Mighty Real)" en "Do Ya Wanna Funk". Sylvester was ook de allereerste wereldster die er openlijk voor uitkwam aids te hebben en stond als activist in de voorhoede van de aids-awareness en de gay pride beweging en The Stonewall rellen.

Afterparty x Litt Events

De muzikale voorstelling Queen of Disco wordt in stijl afgesloten met een heuze afterparty in ons theater. We veranderen het voorhuis in een dansvloer en zetten de cocktailbar klaar. De DJ's van Mama Africa (bekend van hun succesvolle feesten in Paard van Troje en deze zomer zelfs te zien op Mysteryland) maken het feestje compleet!

Kijk hier voor kaarten.
Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, Den Haag

Deze informatie is nuttig