Onderzoek: Werken maandelijkse injecties even goed als tabletten?

injectienaald in actie 200Vanaf eind 2016 is in verschillende hiv-behandelcentra een nieuwe wereldwijd fase 3 onderzoek rondom het gebruik van injecteerbare hiv-medicatie van start gegaan. Het onderzoek vindt plaats onder mensen die geïnfecteerd zijn met het HIV-1 virus en hier nog niet voor behandeld worden of in het verleden voor behandeld zijn. 

Vergelijking tabletten en injecties
Hiv-positieven die voldoen aan de toelatingscriteria gebruiken gedurende 20 weken een eenmaal daagse behandeling met dolutegravir/abacavir/lamivudine tabletten (ABC/DTG/3TC). Daarna wordt door loting bepaald of deze behandeling wordt voortgezet óf een behandeling wordt gestart met maandelijkse injecties met cabotegravir en rilpivirine gedurende 100 weken.

Het doel van deze studie is om aan te tonen dat deze maandelijkse injecties een even goede antivirale werking hebben als de tabletten. En de injecties goed verdragen worden en veilig zijn. De resultaten worden na afloop van het onderzoek bekend gemaakt.

Geïnteresseerd in deelname?
De Hiv-behandelcentra die meedoen aan deze studie zijn: UMC Utrecht, Universitair Medisch Centrum Groningen, AMC, Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis Rotterdam. Ben je geïnteresseerd, nog niet onder behandeling en wil je eventueel meedoen?  Neem dan snel contact op met de poli infectieziekten van het UMC Utrecht: 088 - 755 63 07 en vraag naar Bianca Silvius of Marianne Versloot. Zij kunnen telefonisch de voorwaarden voor deelname met je bespreken. Laat eventuele reiskosten je niet tegen houden, deze worden vergoed.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen