Aanpak van erectieproblemen

Erectieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. In sommige gevallen kunnen erectiepillen uitkomst bieden. De meeste van die pillen kunnen echter interacties hebben met proteaseremmers en met poppers. Van deze middelen zijn ook illegale kopieën in omloop en daarnaast zijn er middelen die worden verkocht als veilige kruidenpreparaten zonder bijwerkingen. Dat laatste is een onhoudbare claim.

Veel mannen met hiv hebben erectieproblemen. De oorzaak van die problemen kan verschillend zijn. Er kan een psychische component zijn. Hiv is seksueel overdraagbaar en dat idee alleen al kan het plezier en zin in seks doen vergallen. Bijvoorbeeld omdat men angst heeft hiv aan een ander over te dragen. Door het weten dat je hiv hebt kun je depressief worden en wie depressief is zal ook minder zin in seks hebben. Als er wel ochtenderecties zijn of wanneer masturberen wel goed gaat, maar er bij seks met iemand anders erectieproblemen zijn, dan is dat een aanwijzing dat de oorzaak van het probleem psychisch is. Als depressie de oorzaak is dan kan de behandeling daarvan helpen.
Hiv zelf kan de hoeveelheid (vrij) testosteron verlagen. Verlaagd testosteron kan de zin in seks verlagen en kan bovendien ook leiden tot depressie, wat op zichzelf weer libidoverlagend is. Behandeling met testosteron of anabole steroïden kan dan helpen.
Hiv-remmers en andere medicatie (zoals antidepressiva) kunnen de zin in seks doen afnemen en tot erectieproblemen leiden. Wat betreft de hiv-remmers kan misschien verandering van combinatie helpen. Een probleem is alleen dat libidoverlies dan wel een bijwerking kan zijn, maar dat het eigenlijk onduidelijk is welke hiv-remmers wat dit betreft in gunstige of ongunstige zin er uit steken.
Als andere medicatie de oorzaak is dan kan verandering van die medicatie soms een oplossing geven.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen