Je kunt gezond oud worden met hiv

Snel ziek worden en binnen een paar jaar doodgaan? Vergeet het maar! Ook het risico dat je nu nog last krijgt van vetverplaatsing (ingevallen wangen en zo) is heel klein. Er leven in Nederland naar schatting bijna 20.000 mensen met hiv en je kunt dat vrijwel nooit aan iemand zien. 

Je kunt een tijdje ziek zijn als je net hiv hebt opgelopen. En als je er heel laat achter komt dat je hiv hebt, kan het zijn dat je ernstige gezondheidsproblemen hebt. Maar ook dan kun je weer opknappen. Als je er achter komt dat je hiv hebt als je weerstand nog op peil is, is het heel goed mogelijk dat je amper last krijgt van hiv. En veel mensen hebben weinig of geen bijwerkingen van hiv-remmers.

Je kunt gezond oud worden met hiv. Die kans is zelfs heel groot. Je weet natuurlijk nooit hoe lang je leven duurt, maar door hiv is levensverwachting hooguit een paar jaar korter. Er is nog lang niet alles over bekend, maar het lijkt erop dat naarmate je met hiv ouder wordt, je een iets grotere kans hebt om bepaalde ziektes te krijgen. En het lijkt erop dat je met hiv op iets jongere leeftijd ouderdomsziekten kunt krijgen.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

plus04 160 module
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen