Je levenstijl

Sommigen hebben vanwege hiv hun levensstijl aangepast of doen extra dingen voor hun gezondheid. Veel mensen met hiv voelen zich hier goed bij. Een gezonde levensstijl is natuurlijk altijd goed, maar het is niet aangetoond dat zo’n gezonde levensstijl van extra waarde is als je hiv hebt. Een belangrijke uitzondering: stoppen met roken! Dat is altijd een aanrader, maar het lijkt erop dat als je hiv hebt, stoppen met roken nóg meer winst oplevert.

 Alternatieve behandelingen
Er zijn mensen met hiv die cannabis gebruiken om misselijkheid of pijn tegen te gaan. Er zijn ook mensen die de start met hiv-remmers proberen uit te stellen met behulp van een alternatieve behandelaar of zich daar laten behandelen voor bijvoorbeeld vermoeidheid, huidklachten, pijn of bijwerkingen

“Sinds ik weet dat ik hiv heb probeer ik gezonder te eten en ga ik door de week op tijd naar bed. Ik nam altijd al vitaminepillen. Via internet heb ik druppels gevonden die je een paar keer per dag moet innemen en die je bloed reinigen. Het wordt niet aanbevolen door dokters, maar het schijnt wel te werken. Vroeger had ik geen belangstelling voor dat soort dingen.”

 van hiv-remmers. Het is beslist aan te raden om je internist of hiv-consulent te informeren over je alternatieve behandeling. Dan kunnen zij kijken of deze behandeling niet botst met de behandeling vanuit het ziekenhuis. De term ‘alternatieve behandeling’ suggereert dat zo’n behandeling in plaats kan komen van het gebruik van hiv-medicijnen, maar het is in de praktijk een aanvullende behandeling. Het is beslist aan te raden om naar een regulier hiv-behandelcentrum te gaan en zo nodig hiv-remmers te gebruiken.

 

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen