maatschappelijk - werk en opleiding

studie beeld 250Informatiebijeenkomst 20 april 2017
Wil jij graag weer aan het werk?

Ontdek jouw kansen op de arbeidsmarkt

De Hiv Vereniging start een Back2Work training voor mensen in een uitkeringssituatie. Na het uitzetten van een vragenlijst onder onze achterban hebben we inzicht gekregen in welke ondersteuning mensen met hiv nodig hebben om weer aan het werk te gaan.

Dit begeleidingsprogramma van Randstad Participatie biedt jou de mogelijkheid om inzicht te krijgen in jouw talenten, drijfveren, uitdagingen en kansen op de arbeidsmarkt. Na de informatiebijeenkomst kun je intensief aan de slag met thema’s die helpen om gemakkelijker aansluiting te vinden bij de arbeidsmarkt. 

De training biedt jou de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van een online leeromgeving van Randstad. Het aanbod is uitgebreid en gevarieerd: van Excel tot Leidinggeven, van Notuleren tot Gewoon goed Nederlands, en van Solliciteren tot BHV.

Informatiebijeenkomst op donderdag 20 april 2017
Je krijgt uitleg over het trainingsprogramma en de mogelijkheden voor praktische begeleiding.
Centraal staat wat jij nodig hebt voor de arbeidsmarkt en welk trainingsprogramma jou past. Vragen over de gevolgen voor je uitkering en wat je daar moet melden over deze training kun je hier voorleggen.

Tijdstip 
15.00-17.00 uur (drankje na afloop)

Locatie
Hiv Vereniging, Eerste Helmersstraat 17, Amsterdam

Kosten
Geen  

Aanmelden (uiterlijk maandag 17 april)
Meedoen! Meld je aan  o.v.v. Back2Work bij het Servicepunt van de Hiv Verenging via telefoonnummer 020 - 689 25 77 (ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur).

De Hiv Vereniging werkt bij Back2Work samen met Randstad Participatie en ViiV Healthcare.

Download de informatie

Wanneer je te horen gekregen hebt dat je hiv positief bent, kan dit het verloop van je opleiding drastisch beïnvloeden. Misschien kun je je er moeilijker door concentreren, vallen resultaten daardoor wat tegen of wordt studeren gewoonweg even onbelangrijk. Je vraagt je af wat de gevolgen van je hiv zullen zijn voor je verdere opleiding en werkvooruitzichten.

Je kunt met hiv dankzij de medische ontwikkelingen maatschappelijk goed blijven functioneren. Over het algemeen kun je prima functioneren op de arbeidsmarkt. Wel moet je bedacht zijn op vooroordelen over (mensen met) hiv binnen een werksituatie.

Objectieve informatie over leven met hiv stelt gerust. Het is belangrijk om fabels over hiv te ontkrachten om vooroordelen, onbegrip, misvatting, angst en discriminatie te voorkomen of weg te nemen. Het is belangrijk een paar van die fabels te noemen als voorbeeld. Objectieve feiten kunnen jou, maar ook je werkgever of collega geruststellen.

Een werkgever heeft geen inzagerecht in het medisch dossier van zijn werknemers bij arbeidsongeschiktheid, volgens het Europees Hof van de Rechten van de Mens ( EHRM). De positie van de werknemer is versterkt door deze uitspraak van het Hof.

Gevolgen arbeidsongeschiktheid
Een werkgever heeft er belang bij om de medische gegevens van een zieke werknemer in te kunnen zien. De beslissing van een arbo-arts of bedrijfsarts om een werknemer arbeidsongeschikt wegens ziekte te verklaren heeft gevolgen voor de werkgever. De werkgever dient doorgaans het loon door te betalen en kan zelfs een boete krijgen als hij zich onvoldoende heeft ingespannen bij de reïntegratie van de werknemer. 

De laatste jaren waren er snel voortschrijdende ontwikkelingen op het gebied van behandeling van hiv. De nieuwe behandelmogelijkheden hebben een positieve invloed op de kwaliteit van leven en levensduur. Dat mist zijn uitwerking niet op de arbeidsmogelijkheden. Het mag nu eigenlijk niet meer voorkomen dat werknemers met hiv vanwege hun hiv-status uit het arbeidsproces verdwijnen.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen