Voor de meeste gezinnen is hiv een groot geheim dat met slechts weinigen wordt gedeeld. Bij Positive Families (voorheen Positive Kids) kunnen ouders en kinderen met hiv elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Kinderen raken bevriend en ouders krijgen vertrouwen in de toekomst van hun kinderen.

folder positive families 350Wie zijn Positive Families

De activiteiten van Positive Families zouden niet mogelijk zijn zonder de tomeloze inzet van vele vrijwilligers en de gulle giften van donoren. Voor de organisatie van een weekend met 110 ouders en kinderen zijn al snel 15 vrijwilligers nodig die op de jongere en oudere kinderen letten. Vaak hebben deze vrijwilligers zelf ook hiv, of zijn nauw betrokken bij iemand de hiv heeft. Positive Families is onderdeel van de Hiv Vereniging Nederland (HVN) en krijgt professionele ondersteuning van de HVN.

Meer informatie? Bel: 020 - 689 25 77

Wilt u meer informatie over Positive Families of op de hoogte worden gehouden van de activiteiten, neemt u dan contact op met de Informatielijn van het Servicepunt van de Hiv Vereniging Nederland. Daar zit altijd iemand met hiv, of een direct betrokkene, om u op vertrouwelijke wijze te woord te staan. Indien gewenst kan dat anoniem. Ook als u vrijwilliger wilt worden van Positive Families kunt u contact met hen opnemen.

De Informatielijn is te bereiken via 020 - 689 2577, op ma - di - do van 14.00 tot 22.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar: .

Positive Families op Facebook
Positive Families heeft een eigen besloten groep op Facebook. Nieuwsgierig? Wil je graag in contact komen met anderen? Op de hoogte blijven van activiteiten en informatie? En dus aanmelden voor deze groep? Neem dan contact op met .

mijn moeder heeft hiv 200De eerste aflevering van de VPRO-serie 'Mijn vader' gaat over de dertienjarige Ntsiuoa. Zij en haar moeder komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Nu woont ze in Hengelo met haar moeder en stiefvader. Na de zomervakantie 2015 gaat ze naar de eerste klas van de middelbare school. Ze liet haar leven filmen, omdat haar moeder geïnfecteerd is met het hiv-virus.

Wordt even onderdeel van Ntsiuoa's leven en bekijk de video.

In samenwerking met communicatiebureau Volle-Maan en de Nederlandse kinder hiv-consulenten heeft HVN in 2013 hard gewerkt aan een werkboek voor kinderen. Met dit werkboek kan de consulent aan de hand van verhalen, plaatjes en opdrachten samen met het kind praten over uiteenlopende onderwerpen als gezondheid, afweersysteem, het virus en medicatie. Bij elk bezoek aan het ziekenhuis kan de consulent een hoofdstuk uit het losbladig systeem meegeven als ‘huiswerk’. Ook voor ouders is dit een ideaal middel om met hun kind over hun leven met een chronische ziekte te praten.

Het werkboek is geschreven door Esther Smid en voorzien van tekeningen door Lotte Kruse. Janssen-Cilag is de sponsor van dit bijzondere project. Het werkboek is verkrijgbaar via de consulenten in 1 van de 4 kinder hiv-behandelcentra en wordt door hen actief aangeboden.

Contact

Positive Families
020 - 689 25 77
op ma, di, do
14.00 – 22.00 uur

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen