medisch - hiv-remmers

Overzicht van de diverse hiv-remmers zoals entreeremmers, reverse transcriptaseremmers, integraseremmers, proteaseremmers en combinatiepreparaten.

Om zich te vermenigvuldigen moet hiv CD4-cellen infecteren. Het virus gaat via een aantal stappen de cel in. Het erfelijk materiaal van het virus wordt in de cel omgebouwd en vervolgens ingebouwd in het erfelijk materiaal van de cel. Wanneer deze cel wordt geactiveerd, worden er nieuwe viruseiwitten aangemaakt.

Om zich te vermenigvuldigen moet hiv verschillende stappen zetten. De verschillende klassen van hiv-remmers remmen de verschillende stappen of remmen dezelfde stap, maar doen dat op een andere manier. Een overzicht van de vermenigvuldigingscyclus van hiv en de verschillende soorten hiv-remmers.

Onderzoek naar nieuwe hiv-remmers kan jaren duren. Van computer, via reageerbuis, dieronderzoek en onderzoek bij mensen is een lange weg. Daarna moet nog beslist worden of het middel geregistreerd wordt en of het door de verzekeraars vergoed wordt.

Reverse transcriptaseremmers behoren tot de eerste hiv-remmers die beschikbaar kwamen. Er zijn twee soorten reverse transcriptaseremmers: nucleoside analogen en niet-nucleosiden. Hoe werken deze middelen?

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen