leven met hiv - vertellen of niet

Het lastigste van leven met hiv is voor velen vreemd genoeg niet zozeer de aandoening zelf of de behandeling, maar vooral de reacties van anderen.vertellen Het houdt je misschien je leven lang bezig: Wie vertel je over je hiv? En wanneer vertel je het dan? Of kies je ervoor om het voor je te houden? Heel vaak wordt er positief gereageerd op je hiv. Je kunt ook wel eens een vervelende reactie krijgen en die kan veel impact hebben. Als je het sommigen wel vertelt en anderen niet, kun je er dan op vertrouwen dat het niet wordt doorverteld? Bij veel mensen met hiv gaat het heel geleidelijk: vaak vertellen mensen het in de loop van de tijd aan wat meer mensen. Maar het komt ook voor dat iemand er eerst heel open over is en het bij een nieuwe baan niet meer nodig vindt om het te vertellen. 

Sommige mensen met hiv ondervinden veel steun van hun geloof, van rituelen of van natuurgeneeswijzen. Anderen hebben hier niets mee.geloof_150

Hoe kijk jij vanuit religieuze overtuigingen aan tegen je ziekte?
Schaam je je voor je hiv? Of kun je met behulp van je religieuze overtuiging je hiv juist een plek in je leven geven? Het christendom veroordeelt zedeloos gedrag, maar is aan de andere kant barmhartig voor zieken. De islam vindt dat de mens verplicht is om er zelf alles aan te doen om gezond te blijven. Als je toch ernstig ziek wordt, dan is dat je door Allah bepaalde lot. Hindoes zien ziekte – zoals alles in het leven – als onlosmakelijk verbonden met het karma van de mens. Door trouw te zijn aan je overtuiging, hoopt de hindoe dat de goede goden hem beschermen tegen kwade, ziekmakende krachten. Hoe kijk jij vanuit je religieuze overtuiging aan tegen ziekte? 

Je bent niet verplicht om iemand te vertellen dat je hiv-positief bent. Ook niet op je werk en aan je huisarts, tandarts, specialist en bedrijfsarts. Omdat iedereen hiv-positief kan zijn, moet bijvoorbeeld je tandarts bij elke patiënt zorgen dat de kans om hiv over te dragen is uitgesloten.

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha  

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen