De Hiv Vereniging vindt het belangrijk hiv op een positieve wijze  onder de aandacht te brengen middels voorlichting.  Voorlichting gaat over het vertellen van een persoonlijk verhaal over leven met hiv of als direct betrokkenen. Voorlichting heeft een vorm van informatievoorziening in zich en biedt een doelgroep de gelegenheid vragen te stellen. Het werkt stigma rondom hiv tegen en houdt hiv op de agenda.

De aanvragen
Bij het Servicepunt komen jaarlijks tussen de 75 en 100 voorlichtingaanvragen binnen. Voorbeelden van aanvragers zijn middelbaar en hoger (beroeps)onderwijs en opleidingen, universiteit, collegaorganisaties zoals Soa Aids Nederland en Aidsfonds, maatschappelijk - dienstverlenende en zorginstanties, farmaceuten etc.

Wie
Voorlichtingen worden gegeven door getrainde vrijwilligers. Afhankelijk van de aanvraag en mogelijkheden wordt een voorlichting gegeven door 2 of soms 3 voorlichters. Naast het vertellen van een persoonlijk verhaal wordt er kort vertelt wat de doelstellingen zijn van de vereniging.

Hoe en wat
Kosten van een voorlichting zijn € 100,- per voorlichting  (= 1 lesuur), excl. reiskosten.
Mocht er sprake zijn van een reeks van meerdere voorlichtingen, waarbij het wenselijk is dat er meerdere voorlichters aanwezig zijn (b.v. man & vrouw), wordt de prijs in overleg vastgesteld. Het laten doorgaan van de voorlichting krijgt altijd prioriteit.

Momenteel is een pool van zo’n 30 getrainde vrijwilligers actief, verspreid over diverse regio’s. In meerdere regio’s wordt door diverse  organisaties al meerdere jaren achtereen een aanvraag ingediend, b.v. binnen een reeks van themadagen op scholengemeenschappen.

Aanvragen
Voorlichtingaanvragen: Servicepunt 020 - 689 25 77 op ma - di - do
van 14.00 - 22.00 uur of e-mail: .

Interesse in geven van voorlichting?
Neem ook dan contact op met het Servicepunt.

Contact

Afdeling Amsterdam
ma, di, do
020 - 689 25 77

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen