Binnen de Hiv Vereniging Nederland is de diversiteit van mensen die geconfronteerd worden met hiv zichtbaar. Vanuit de vereniging en organisaties daarbuiten worden activiteiten opgezet voor migranten. Op deze pagina's willen we graag aandacht besteden aan deze activiteiten die door organisaties en mensen van diverse afkomst (en in diverse talen) worden georganiseerd.

Oproep aan migranten met hiv
Voor de Werkgroep Migrantenbelangen zoekt HVN hiv-positieve migranten die deel willen nemen aan deze denktank. Middels zo'n ondersteuningsgroep van en voor migranten met hiv wil HVN signalen en behoeften inventariseren en meenemen in haar beleid en activiteiten. De werkgroep zal Engels als voertaal hebben. Lees hier de vacaturetekst.

Initiatieven welkom
Ben je op zoek naar mensen die met jou een initiatief voor migranten met hiv verder willen vormgeven? Ken je migranten met hiv en wil je die samen brengen? Loop je met een plan rond, maar weet je niet de volgende stap te zetten? Maak jezelf bekend bij het Servicepunt. Zij zijn graag behulpzaam bij het verder vormgeven van een idee.

Bel het Servicepunt: 020 - 689 25 77. Op werkdagen tussen twee uur 's middags en tien uur 's avonds (op ma-di-do-vrij, niet op woensdag) word je te woord gestaan door één van onze vrijwillige medewerkers.

filmpje soaaidsnl 175Tegenwoordig kun je goed leven met hiv. Toch blijkt dat veel mensen nog een verouderd beeld hebben als ze denken aan en praten over mensen met hiv. Om met name onder migranten angst, stigma en taboe te doorbreken zijn vijf filmpjes met persoonlijke verhalen gemaakt.

De levenswandel van vluchtelingen uit Afrika

Als coördinator Nieuwe Nederlanders erger ik me aan de naam “asielzoeker”. Na bijna zeven jaar werken met deze groep mensen, vluchtelingen met hiv - vnl. uit Afrika, heeft nog nooit iemand gezegd dat men naar Nederland kwam om ‘asiel te zoeken’….

In de gevangenis, waar ik maanden lang heb vastgezeten omdat ik demonstreerde tegen de huidige regering, werd ik dagelijks uit mijn isoleercel gehaald en naar een speciale cel gebracht. ‘Dans voor ons, zoals je dit ook op straat deed (tijdens protesten)’. Ik stond op een metalen vloer, en eronder brandde een vuur. Urenlang moest ik dansen om de hitte van de vloer te ontsnappen. Of ik wilde of niet. Dagelijks, weken lang. Kijk, hier zie je mijn littekens”.
Hij laat mij zijn voeten zien….. vol zwarte littekens…..ze zijn verschroeid, verminkt…..

Met de Nederlandstalige Digitale Nieuwsbrief 'Positive News!' informeert de Hiv Vereniging Nederland belangstellenden tweemaandelijks over actuele en uiteenlopende onderwerpen. Meld je hier aan voor deze nieuwsbrief!

Contact

Migranten
020 - 689 25 77
op ma, di, do,
14.00 – 22.00 uur

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen