1 juni 2013 - 15.30 - 16.30 uurcandlelight memorial

Voorheen Aids Memorial Day

Aan het eind van de lente worden internationaal tijdens candlelight concerten en herdenkingsbijeenkomsten alle mannen, vrouwen en kinderen herdacht die zijn overleden als gevolg van hiv en aids.

Na het openingswoord zong het Lelikoor onder leiding van JanJoost van Elburg in de Westerkerk a capella liederen, hoofdzakelijk van Engelse componisten.

Programma

  • Tallis: Te lucis ante terminum
  • Byrd: Memento homo
  • Byrd: O salutaris
  • De Monte: Super flumina Babylonis
  • Byrd : Quomodo Cantabimus
  • Britten: Hymn to the Virgin
  • Howells: Requiem
  • Lassus: Musica Dei Donum

Herdenk de overledenen - sta even stil bij leven met hiv

30 jaar hiv
30 jaar herdenkenaffiche_amd2012

Zaterdag 2 juni 2012
 

Het is 30 jaar geleden dat in Nederland voor het eerst mensen werden herdacht die waren overleden aan de gevolgen van aids. Nog elke week overlijden twee mensen met hiv in Nederland. Tijdens Aids Memorial Day - op zaterdag 2 juni 2012 - werden zij herdacht en werd stilgestaan bij de duizenden mannen, vrouwen en kinderen die in Nederland gestorven zijn, en de miljoenen mensen die wereldwijd aan de gevolgen van aids zijn overleden. In dezelfde week werden internationaal de vele aidsdoden herdacht.

 

kom_herdenken

Vergeet ze niet... kom herdenken!

Dit jaar vond Aids Memorial Day plaats op zaterdag 21 mei 2011 in de Dominicuskerk te Amsterdam. Op deze dag werd wederom stilgestaan bij de vele vrouwen, mannen en kinderen die in Nederland en wereldwijd zijn gestorven aan de gevolgen van aids. 

De herdenking was voor iedereen toegankelijk met rituelen waaraan mensen van uiteenlopende afkomst en cultuur kunnen deelnemen. Op een groot aidslint, het internationale symbool van solidariteit voor mensen met hiv en aids, konden bezoekers kaarsjes aansteken.

Op 21 mei is het de 29ste keer Aids Memorial Day

'Ik doe dit nadat ik zowel mijn zoon Wilfried als mijn neef Jos heb verloren aan aids. Wilfried maakte in 1995 een reis door Amerika toen een ziekenhuis in San Francisco ons belde om te zeggen dat hij aids had en nieaandacht_werelddelen_smt lang meer te leven. Samen met ons heeft hij een lange strijd geleverd maar uiteindelijk overleed hij toch’. Aan het woord is Tillie, een van de vrijwilligers die de jaarlijkse Aids Memorial Day organiseren. Dit jaar is deze herdenking op zaterdag 21 mei in de Dominicuskerk te Amsterdam. Aids Memorial Day is dé dag waarop we stil staan bij de vele vrouwen, mannen en kinderen die in Nederland en wereldwijd zijn gestorven aan de gevolgen van aids.

Contact

Memorial
020 - 689 25 77
op ma, di, do
14.00 – 22.00 uur

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen