hiv in beeld - documentaires

Vijf betrokken mensen met hiv vertellen over zichzelf en hun werk binnen de vereniging. Het motto: ‘De Hiv Vereniging maakt geen onderscheid, net zoals het virus zelf: de vereniging is er voor alle mensen in Nederland die leven met hiv, en voor hun naasten.’

Bekijk hier de versie met Engelstalige ondertiteling.

Tegenwoordig kun je goed leven met hiv. Zeker als je op tijd weet dat je het hebt en je hiv-medicijnen neemt. Deze medicijnen voorkomen dat je ziek wordt. Het is bewezen dat wanneer je zo vroeg mogelijk begint met hiv-medicatie, deze het beste werken en je lang gezond kunt leven. Toch blijkt dat veel mensen nog een verouderd beeld hebben als ze denken aan en praten over mensen met hiv en aids. Vooral mensen uit migrantengroepen denken bij hiv en aids nog vaak aan sterk vermagerde, doodzieke mensen die een heel zwaar leven hebben. Mede hierdoor blijft de angst en het taboe rond hiv groot. Hoog tijd dus om dit beeld bij te stellen.

Bekijk hier de vijf filmpjes

 filmpje soaaidsnl 2 175  filmpje soaaidsnl 175  filmpje soaaidsnl 3 175

De Amerikaanse popzangeres-songwriter, actrice en gitariste Katy Perry heeft samen met Unicef gewerkt aan de video “Unconditionally”. Gemaakt ter ondersteuning van de 35 miljoen mensen met hiv, vooral voor jonge mensen met hiv die vaak hun status niet delen en daardoor een eenzaam geheim meedragen.

Op donderdag 17 juli 2014 zijn mensen die hun leven gewijd hebben aan de bestrijding van hiv verongelukt tijdens vlucht MH17. Zij waren op weg naar de Internationale Aids Conferentie in Melbourne waar de video gelanceerd zou worden.  Om hen en alle slachtoffers van de vliegramp te herdenken, wordt de video ook speciaal aan hen opgedragen.

Bekijk “Unconditionally” op YouTube.

the graying of aidsIn de Verenigde Staten is vanaf 2006 een journalist bezig mensen met hiv een gezicht te geven. Hier kun je achtergrondinformatie lezen (Engelstalig) maar bezoek vooral ook de website 'The Graying of AIDS' en bekijk de verschillende korte documentaires (eveneens Engelstalig).

HIV: Daring to Share
lifeboatdocumentary.pngLifeboatfilms.org is een Engelstalige webdocumentaire over de ervaringen van in Europa levende families met hiv/aids. Vanaf 2006 is met moeders, vaders, en kinderen gesproken over hoe het is om hiv-positief te zijn. Stigma is nog steeds een groot probleem. Sommigen hadden nog nooit openlijk gesproken over hun hiv-status. Velen van de deelnemers willen anoniem bijven en waarderen een veilige omgeving tijdens de opnames. De komende vijf jaar worden de families gevolgd en hun verhaal onine gezet. Word onderdeel van hun ervaringen op lifeboatfilms.org.

Lifeboat Project op Facebook
Lifeboat Project op Twitter

25 jaar hiv en aids in Nederland - wat betekent dat voor jou?
Die vraag is gesteld aan verschillende mensen ter gelegenheid van het syposium 'All about HIV, all about us'. Bekijk de drie videoprofielen.

 

Soa Aids Nederland heeft twee portretten neergezet over leven met hiv.
Bekijk hier de webspot!

Contact

Hiv Vereniging Nederland
Eerste Helmersstraat 17
1054 CX AMSTERDAM
 

>> routebeschrijving

Steun ons!

Word lid en steun de belangenbehartiging
>> lees meer informatie
ideal-logo-2Online doneren kan ook
>> Klik hier

Servicepunt

020 689 25 77

Voor vragen over leven met hiv, onderling contact en de Hiv Vereniging Nederland
Te bereiken op ma-di-do van 14.00 tot 22.00 uur
>> lees verder 

Nieuwsbrief

Vul je emailadres in en ontvang Positive News!

captcha 

positiefgeldzaken

banner_160_160

 

module 03plus 160 180
 

positief zorgt 160 banner

Sponsors website

viiv_logo.gif

[ Copyright © 2017 Hiv Vereniging Nederland. ] Disclaimer | Colofon | Privacy | Inloggen