Aanrader: samen naar de expositie General Idea in het Stedelijk Museum

Datum 01 juli 2023 tot en met 01 juli 2023

Onze LTS-groep organiseert op 1 juli een gezamenlijk bezoek aan de tentoonstelling General Idea in het Stedelijk Museum, over het gelijknamige kunstenaarscollectief dit in de jaren 80 en 90 op spraakmakende wijze aandacht vroeg voor hiv en aids. Een aanrader! 

General Idea is een grensverleggende Canadese kunstenaarsgroep die in de jaren 70 en 80 internationale bekendheid kreeg met hun speelse, satirische benadering van de media en de kunstwereld. De tentoonstelling is het meest omvangrijke overzicht ooit van hun oeuvre, bestaande uit grote sculpturen en installaties, schilderijen, verrassende en vernieuwende video’s en publicaties, archiefmateriaal – en hun iconische wallpapers.

Van harte nodigen we je uit om de tentoonstelling in gezamenlijkheid te bekijken. We verzamelen op 1 juli om uiterlijk 13.45 uur vóór de ingang van het Stedelijk Museum bij het AIDS sculpture (zie foto onderaan: je vindt het kunstwerk tegenover het Concertgebouw). Na het bezoek praten we om circa 16.30 uur nog even na met een drankje. De eerste borrel is op onze kosten!

Je kunt je tot uiterlijk 27 juni aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam en e-mailadres. Het Servicepunt is telefonisch bereikbaar op ma, di & do van 14.00 tot 22.00 uur via 020 – 689 25 77. Je kunt ook whatsappen via + 31-6 -4599 4219.

Geef ook aan of je een Museumjaarkaart hebt. Heb je die niet, dan ontvang je (mits je lid bent van de Hiv Vereniging), van het servicepunt een betaallink voor vijftig procent van de toegangsprijs, dat is €11,25 per persoon (die geldt ook voor een eventuele partner). Niet-leden betalen de volledige toegangsprijs (€ 22,50). Uiteraard zijn ook niet-LTS'ers van harte welkom.

 

General Idea PT March 2023 1358 Web

 

 

 

 

Deze informatie is nuttig